yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Kapı kapatıcı otomatik mekanik dahişenlerinin stabil ve dayanıklı olmasına örutubet ödemek gerekir. Kendiliğinden kapanan bir kapı mekanizması peyda etmek önemlidir. Bapnın kolaylık açılabilmesini temin etmek hayatidir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana bapların canipı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere nazaran ne bünyelarda yangın kapısı sarf etmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işlemaretler kullanılır.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Merdivenler ve balkonlar da dahil tutulmak üzere, öncelikle metalden kuruluşlmış dış yangın kaçış sistemleri, üslup koşullarına karşı hassastır ve giderek orantılı şekilde korunmazlarsa insanoğluı savunmak bâtınin tasarlandıkları yangınlar denli korkulu hale gelebilir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Sınav sonucunda eğer kapı istenilen sürede dayanıklılık ve bütangınk sağlarsa sınav icazet raporu verilir ve yangın danayım sertifikası firmaya verilir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde Yangın Kapısı üretilmektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında birey ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca mualla ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış tarafüne akıllıca ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi hatır anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya yakınlarında kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin katkısızlıklı çallıkışması ve bapyı aptal kapatması gerekir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere yangın kapısı kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Veriler bapların belli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse de bu tarz şeylerin ıcığı cıcığı manevra içinde kaydedildiği bağırsakin doğruluk hayatta aynı sonuçları vermeyebilir.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page